Mobilizează-te! Și tu poți fi campion!


Asociația „Mobilizează-te!” și Univ.Goldiș I.C.I.M. Arad, în parteneriat cu ARED și HERVIS SPORT ROMANIA vă invită să participați la proiectul  Mobilizează-te! ...și tu poți fi campion!”

 

1. Scopul proiectului

Implementarea jocului de baschet în rândul elevilor

Dezvoltarea spiritului de echipă şi fair-play

 

2. Obiectivele proiectului

Stimularea interesului elevilor pentru jocul de baschet ;

Creșterea coeziunii colectivului de elevi şi consolidarea spiritului de echipă, a relaţiilor de prietenie,stabilirea unui climat de încredere, favorabil comunicării;

Să se înveţe jocul de baschet, regulamentul de joc;

Să se îmbunătăţească relaţiile elevi-elevi, profesori-părinți, elevi-profesori- părinți.

 

3. Activităţile proiectului

La acest proiect  participa elevi, profesori de la școlile din municipiul Arad şi părinţii acestora. Se vor juca meciuri, într-un sistem de joc mixt (fete- băieți). Meciurile vor avea loc lunar, sistem turneu. Elevii cărora li se adresează proiectul sunt de nivelul ciclului primar (clasele pregătitoare - a IV-a). Competiţia va avea loc în perioada ianuarie-iunie, 2015.

De asemenea, elevii vor avea posibilitatea în cadrul proiectului să participe la concursuri de aruncări libere care vor fi organizate în pauzele partidelor din Liga Națională Baschet Feminin pe care   Univ.Goldiș I.C.I.M. Arad le va susține pe teren propriu.

Competița de aruncări libere are ca  scop  promovarea  baschetului, sportului și a sponsorilor care susțin acest eveniment în rândul publicului prezent la sala sporturilor.

          

4. Voluntariat

Concurenții vor participa indirect și la un act caritativ. Vor trebui să doneze o jucărie de   pluș care va fi donată apoi unui centru de copii din Arad.

 

5.  Premii

Premiile din cadrul competiţiei Mobilizează-te! ...și tu poți fi campion!”, sunt oferite de către, organizatorii şi sponsorii  evenimentului.

Premiile  competiţiei  constau în tricouri , diplome, medalii, cupe, vouchere de cumpărături și materiale promoționale.

 

Regulament de desfășurare


Campionat de baschet

Competiția interșcolară, va avea loc în perioada ianuarie – iunie, 2015. Întrecerea este dedicată elevilor de ciclul primar și se va desfășura pe clase după cum urmează:

Categoria I    -   clasa 1+2          -         Categoria II   -   clasa 3+4

Partidele vor avea loc sub forma de turneu. Echipele de jucători vor fi mixte. Durata unei partid 2X15 minute cu pauze de trei munute. Fiecare școală poate înscrie maxim două echipe pe categorie. Profesorii vor prezenta adeverințe medicale care să ateste faptul că elevii sunt apți pentru competiție și un tabel care să ateste faptul că aparțin unității școlare pe care o reprezintă.

Înscrierile se vor face pe site-ul www.sport.ared.ro.

Toate echipele participante vor primi diploma de participare, iar echipele clasate pe podium vor primii cupe, diplome și medalii. Nu se plătește taxa de participare.

 

Campionat de aruncări libere

La competiția de aruncări libere se pot înscrie copii, elevi cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani după cum urmează:

Categoria I   -  8 - 10 ani        Categoria II   -   11 - 14 ani      Categoria III   -  15- 18 ani

Se va lua în considerare vârsta împlinită la ora concursului.

Competiția va avea loc în pauzele partidelor de baschet pe care echipa Univ. Goldiș I.C.I.M. Arad le va susține pe teren propriu la sala sporturilor *Victoria*, în ediția de campionat 2014-2015, începând cu data de, 19 noiembrie 2014.

La fiecare partidă vor fi 8 concurenți înscriși. Aceștia se vor înscrie pe site-ul ARED, site-ul partenerului principal al evenimentului. Inscrierile se vor face pe categorii de vârstă, anunțându-se mereu la meciuri și pe site ordinea intrării în competiție a concurenților pe categorii de vârstă. Fiecare concurent se poate înscrie o singură dată în competiție.

Sistemul competiției, eliminatoriu. Ordinea aruncării este pe baza listei de înscriere. Fiecare concurent are o singură aruncare în primul tur. Dacă un concurent marcă un coș, următorul este obligat să înscrie, altfel părăsește competiția. Se merge astfel până la desemnarea câștigătorului.

În cazul în care concurenții nu vor reuși să se departajeze în primul tur, se vor relua aruncările în aceeași ordine, dar de această dată nemarcarea unui coș, va duce la eliminarea automată din competiție. În cazul în care nici în cel de al doilea tur nu se va stabili un câștigător, premiul zilei se reportează pentru finala întrecerii.

Dacă există câștigător, acesta va accede în semifinală. Din semifinală vor fi califica în în finală.

Notă: Fiecare concurent are obligația de a aduce la sala o jucărie de pluș care va fi donată apoi unui centru de copii din Arad.

 

Dacă dorești să te înscri, intră pe www.sport.ared.ro/baschet

 

Informații suplimentare:

Iazbinscky Gabriel – 0746101314

iazbinsckygabriel@yahoo.com

www.mobilizeaza-te.ro

Articole