Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar - ARED- ciclul gimnazial, etapa naţională

"ARED, susţine sportul arădean!

Susţine-ţi şi tu colegii!   

Împreună putem fi cei mai buni!"

 OLIMPIADA NAŢIONALĂ A SPORTULUI ŞCOLAR

–ARED-

An şcolar 2011-2012

TETRATLON- CICLUL GIMNAZIAL

   FAZA NAŢIONALĂ

       În data 27-28.04.2012, echipa de tetratlon fete de la Şcoala Generală Şimand, au reprezentat judeţul Arad la faza naţională care a avut loc la Iaşi. 

       Echipa a fost antrenată de profesorii Borlea Liviu şi Mărcuş Daniel şi  însoţită de prof. Borlea Liviu, fiind formată din următoarele eleve: Ioanovici Monica cls a VI-a B, Milaş Denisa cls a VI-a B, Tang Larisa cls a VII-a B, Bradea Andreea cls a VIII-a B, Bradea Simona cls a VIII-a B. 

 

   Sâmbătă, 28.04.2012, Iaşul a fost gazda turneului final al Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar la tetratlon masculin si feminin. Tetratlonul, consta în echipe de câte 5 sportivi, care participă la 4 probe: sprint 60 m, Saritura in lungime, Aruncarea Mingii de Oină şi rezistentă 800 m.

 

    La masculin, LPS Iaşi a obtinut medaliile de aur, urmaţi de echipa celor de la Sc. cu cls. I-VIII Comlosu Mare (Timis). Au mai participat echipele urmatoarelor şcoli: Scoala cu cls. I-VIII “Vasile Alecsandri” Baia Mare (Maramureş), Colegiul National “Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea (Vâlcea), Şcoala cu cls. I-VIII “Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede (Teleorman), LPS “N. Rotaru” Constanţa, Scoala cu cls. I-VIII Nr. 190 “Marcela Peneş” Bucureşti şi LPS Cluj Napoca.

 

     La competiţia dedicată fetelor, LPS Iaşi a fost nevoită să se multumească cu medaliile de argint, fiind invinse de echipa celor de la LPS Cluj Napoca, duelul fiind decis de ultima proba, 800 m, unde clujencele s-au impus. Au mai participat echipe de la urmatoarele şcoli: LPS “N. Rotaru” Constanta, LPS “Petrache Triscu” Craiova, Şcoala Generală Şimand (Arad), Sc. cu cls. I-VIII “Marcela Penes” Bucuresti, Sc. cu cls. I-VIII “N. Titulescu” Calarasi si Sc. cu cls. I-VIII “N. Balcescu” Oradea.

 

Probele s-au disputat în cadrul bazei sportive “Emil Alexandrescu” din Copou. Viteza, rezistenţa şi săritura în lungime pe stadion, iar aruncarea mingii de oină pe terenul III.